Πλάτανος -βράχια Σουρρή- Υδρούσσα 19 Μαρτίου 2023

 

          Ο Ελληνικός Ορειβατικός  Πεζοπορικός Σύλλογος Σάμου ,στις 19/03/2023 διοργανώνει μια πεζοπορία από τον Πλάτανο  στη μαγευτική περιοχή βράχια Σουρρή και στην Υδρούσσα .Διαδρομή 12 χιλιομέτρων, μιας κατεύθυνσης ,σε μονοπάτι και  αγροτικό δρόμο .

      Θα ξεκινήσουμε από το χωριό του Πλατάνου και θα κατηφορίσουμε προς το ξωκλήσι της Αγίας Ειρήνης. Από εκεί θα μπούμε σε ένα καταπράσινο και καλυμμένο από πεύκα, αρκετά ανηφορικό μονοπάτι.  Θα βγούμε σε ένα « μπαλκόνι» με υπέροχη θέα στην περιοχή βράχια Σουρρή , όπου θα κάνουμε ένα διάλειμμα. 

       Η  ανάβαση συνεχίζεται  για 1,5 χιλιόμετρο ,το οποίο  είναι και το πιο  απαιτητικό κομμάτι της πεζοπορίας . Φτάνουμε σε αγροτικό δρόμο, στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής, με υψόμετρο στα 700 μέτρα, κι  από εκεί  ξεκινάμε καθοδική πορεία μέχρι το χωριό της Υδρούσσας.    

  Στο τέλος της διαδρομής θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος.

 

Οι συμμετέχοντες αποδέχονται ανεπιφύλακτα ότι φέρουν την κυρία και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατυχήματα και απώλεια αντικειμένων κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας.

       Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή , στην κάβα Φραντζέσκος στο Γεφυράκι, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 16-3-23 . Είναι σημαντικό για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής να τηρείται αυτό το χρονοδιάγραμμα. 

Κόστος συμμετοχής για ενίσχυση συλλόγου:

 8€ για τα μέλη

 

10€ για τους φίλους

Απόσταση: 12 χιλιόμετρα

Βαθμός Δυσκολίας : μέτρια  (3)

Ώρες πορείας : 4:00

Ώρα συνάντησης : 8:00 π.μ. στα ΚΤΕΛ

Πληροφορίες στα τηλ:  6986104450 , 2273027470